Safta och sylta

Ja så har husmors sysslorna tagit över och sommarens smaker och dofter dominerar i köket. Idag har jag experimenterat med smaker som jag tycker om.
 
Det blev en lavenderlemonad gjord på honung, lavendel och citron. Den var helt ok men nästa gång blir det mer lavendel och mindre honung. 
 
 
 
Med lavendel-is blev det en hyfsat god frisk lemonad.
 
 
 
 
Sen har jag också gjort en vaniljsirap (ok, jag vet vanilj är inte direkt bara en sommarsmak men för mig är vanilj ett måste Mums Mums).
 
 
 
Vaniljsirapen använde jag lite av när jag tog mig an mitt nästa projekt, nämligen jordgubbssylt! Så en liiiiten burk sylt blev det av färska svenska jordgubbar med vanilj och lime. 
 
 
 
Doftade ljuvligt och jag ser fram emot att testa imorgon på pannkakor och vaniljglass!! Mums!!
 
Och nu kommer något som jag inte bakat, men blev inspirerad av. Bröd med rotfrukter, var bara tvungen att testa. Så nu har jag smakat på det med rödbetor och det var klart godkänt, saftigt och gott. Kanske får prova att göra något liknande!
 
 

honungspuff.blogg.se

En kreativ sida fylld med bak & pyssel... & lite annat...

RSS 2.0